Valgfag

Svømning er for alle, øvede og nybegynder. Vi øver de forskellige svømmearter, bryst og crawl, og hvis man kan andre som rygcrawl, butterfly, hundesvømning, frøsvømning. Vi får svømmet hver gang, men vi har også øvelser inde for livredning, spring fra kant, svømme med tøj, dykke efter dukke, m.m. Der bliver også tid til lidt sauna, dampbad og fri leg.

Valgfaget giver dig mulighed for at arbejde med forskellige materialer og lære om, hvad de kan bruges til. På valgholdet kan du arbejde med dit eget kreative udtryk og møde andres måder at udtrykke kreativitet på: f.eks gennem billeder, brugskunst og håndarbejde.

I foråret skal vi på ekskursion til Dronninglund kunstcenter og se på billeder og skulpturer, og vi skal besøge brugskunstbutikken. Vi vil også arbejde med at give “gamle klude “ nyt liv med f.eks. stofmaling, sjove/flotte knapper eller broderi. Alle er velkomne på holdet, du behøver hverken være dygtig til at male eller tegne, men det er selvfølgelig en god ide, at du har lyst til og mod på at at arbejde kreativt.

Målet med undervisningen er at give dig inspiration til at bruge kreativitet i din egen hverdag/fritid og kendskab til forskellige materialers muligheder.

Motion og spil er et valghold for alle der har lyst til at komme i bedre form, der vil som udgangspunkt være mulighed for at gå, løbe eller cykle en tur. Vi satser på at være ude når vejret tillader det, ellers vil vi bruge skolens andre faciliteter såsom hal og aktivitetsrum. Jeg ligger forskellige opvarmnings/udstræknings øvelser ind, jeg vil arbejde i retning af at eleverne får en øget forståelse af hvorfor det overhovedet er nødvendigt at varme op først. Her er plads til alle tykke som tynde, bare man er indstillet på at vi oftest er ude i naturen.

I undervisningen arbejdes med forståelse af hestens adfærd og reaktionsmønstre. Med denne forståelse bruger vi empati og kropssprog til at kommunikere med hesten, vinde dens tillid og respekt, så der kan etableres et godt samarbejde. Vi vil arbejde med hestene både fra jorden og i sadlen og lære om grundlæggende røgt og pleje, lederskab og grundridning. Undervisningen foregår både i stalden, på ridebanen og på rideture i naturen. Perioden afsluttes med en længere weekendtur på hesteryg med overnatning i shelters.

Der er desuden mulighed for at erhverve ridekort, så man kan ride i sin fritid.

Mål for undervisningen: øge elevernes empatiske evner, bevidsthed om eget kropssprog, tankemønstre, lederskabs- og samarbejdsevner, fysik, koordineringsevner og koncentration.

Engelsk fra det niveau, du er på og fremad. Der vil også være mulighed for at arbejde med f.eks. sangtekster.
Kan få kendskab til alle de værktøjer vi bruger i huset.

Vi:
Svejser
sliber
små maleprojekter
cykelrep.
skiltefremstilling(nøgler, husskilte osv.) Alt der hører til metalfaget

Vi øver forskellige ting for at blive bedre til at spille fodbold og ikke mindst have det sjovt. Vi laver selvfølgelig også indbyrdes hold og spiller kampe. Vi laver også lettere konditionstræning - det vil sige at vi også kan finde på at løbe en tur, lave armstrækninger, maveøvelser og lign. for at styrke kroppen generelt.

Alle kan være med, man behøver ikke at have spillet fodbold før, men man skal være motiveret og have lyst til motion. Man behøver ikke fodboldstøvler, men som minimum et par fritidssko/løbesko som må blive beskidte, samt træningstøj til udendørs brug.